top of page

אל תגידו "לי זה לא יקרה" – הסיבות לכך שכל בכיר עלול ליפול כמו צ'יקו אדרי

חלמת על תפקיד נחשק ועכשיו יש לך הזדמנות להתקבל אליו? הנה שלושה דברים שאפשר ללמוד מהטעויות של צ'יקו אדרי ויסייעו לך להישאר במירוץ

 

ראיתי את זה קורה אינספור פעמים – בכיר או בכירה מועמדים לתפקיד שעליו חלמו לכל אורך הקריירה שלהם; להתרגשות ולציפייה מתלוות תוספות פחות רצויות: פחדים, חרדות והצעות לשלל "טובות" מאנשים בעלי כוונות טובות (וגם כאלו שהכוונות שלהם פחות ברורות). מה הדרך החכמה לגשת לתהליך המאתגר של מציאת משרת החלומות.

אדם שאיש לא ירצה לפסוע בנתיב שלו הוא צ'יקו אדרי, שנשר מהמירוץ לתפקיד מפכ"ל המשטרה. בין אם לדעתך הוא אדם תמים שנפל קורבן למסע הכפשות מתוזמר היטב או שחשבת שהוא מושחת שפעל שלא בניקיון כפיים, יש לך מה ללמוד מהמקרה שלו.

על פניו אדרי הוא הבחירה המושלמת לתפקיד, יש לו את הרזומה הרלוונטי, הוא פיקד על מחוזות ירושלים ותל אביב, שם שלל קצינים ששירתו בפיקודו מעידים שמדובר באדם משכמו ומעלה. אז איך אדם בעל כישורים מקצועיים רלוונטיים ובעל רשת קשרים עוצמתית נופל בכל הטעויות הטריוויאליות בדרך לתפקיד הבכיר שבפתח?

מה השתבש בתהליך הגיוס של משה אדרי?

אז מה קרה שם? המועמד לתפקיד המפכ"ל, ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי, לקח חלק במפגש הכנה לילי עם בוחנת הפוליגרף שהיתה אמורה לבחון אותו "על אמת", פרק זמן קצר לאחר הפגישה. בימים אלו אדרי טוען שמדובר בבירור רפואי בלבד אם כי הטענה הרווחת היא שהמפגש נועד לתדרך אותו ולהבטיח את הצלחתו בדרכים לא בהכרח כשרות. הכנה לפוליגרף היא נפוצה ומקובלת בימינו, אך בחירת המקום שבו התייעץ והעובדה שעשה את התהליך באופן דיסקרטי ולא טרח לנושא הגילוי הנאות הפכו לבעייתיים בעיני מקבלי ההחלטות וכן בעיני התקשורת.

אין ספק שאם הייתי מטפלת בהשמת מפכ"ל למשטרת ישראל, הייתי מלווה את אדרי כך שיעבור הכנה ולא יעשה את הטעות המשמעותית שעשה.

אני מניחה שזו אינה נחמה של ממש עבור אדרי המאוכזב, אבל כדאי לדעת שהשגיאות שלו הן נפוצות בקרב בכירים בעלי מוטיבציה רבה (אולי רבה מידי) לתפקיד מסוים. בתור מי שמלווה בכירים בתהליכי השמה מורכבים, חזיתי בזה פעם אחר פעם; הטעם המתוק של התפקיד על השפתיים, ההבטחה למוניטין ולכסף שמצפים ממש מעבר לפינה יכולים להעביר גם את האנשים הכי ישרים ואינטליגנטיים על דעתם, באופן זמני.

אין ספק שאדרי הגיע לעמדה בעייתית; לא לדווח על הפוליגרף ולהסתיר את הפגישות בעלות האופי הנתון בספק הציב את אדרי בסיטואציה שנתפסת באופן שלילי בעיני התקשורת, וגם בעיני אלו ש"מגייסים" אותו לתפקיד המפכ"ל.

שלושה דברים שאפשר ללמוד ממשה אדרי, לקראת התפקיד הבכיר הבא שלכם

תהליך הגיוס לתפקיד בכיר במיוחד ויוצא דופן יכול להוביל אנשים למצבי קיצון. איך עושים את הבחירות הנכונות במירוץ?

1. תהליך קבלה למשרה בכירה הוא אסטרטגי ולא טקטי ולכן צריך לחשוב עשר פעמים לפני ביצוע כל מהלך. אם הטיפול במשרה מלווה על ידי איש גיוס והשמה הוא יודע היטב להלך בין הטיפול ולמצוא את הדרך המתאימה להשתמש ברוח הגבית לתהליך גיוס נקי ונטול "טריקים ושטיקים".

2. שימוש חכם (וזהיר) בקשרים: מי שימליץ לכם לא להשתמש לעולם בקשרים הוא כנראה אדם תמים בצורה יוצאת דופן (וסביר להניח גם עולה חדש במדינת ישראל). אין ספק שקשרים יכולים לסייע בתהליכי גיוס למשרות בכירות, אך לפני שמסתערים על רשימת הקשרים צריך לעצור, לחשוב ולהתחיל להשתמש בהם בחוכמה ושיקול דעת.

בתור מי שמחוברת לתהליכי גיוס בחברות מובילות בארץ, נחשפתי למקרה שבו הפעלת הקשרים רק הזיקה; גם פה בכיר היה מועמד לתפקיד נחשק במיוחד, ורצה לעשות הכל כדי להבטיח את הצלחת התהליך. לפני ראיון אצל סמנכ"לית משאבי האנוש בחברה המועמד הפעיל יחצ"ן שפנה לבעל השליטה בחברה. התוצאה: האדם לא זומן בסופו של דבר לראיון. חשוב לדעת – אתם לא יודעים מה טיב הקשרים של הקשרים שלכם, הפעילו אותם רק לאחר בדיקה מעמיקה, ובתזמון הנכון. המלצה בתזמון נכון היא כלי תומך החלטה – אל תהפכו אותה למשהו שונה.

3. אל תתנו לפחד להפריע לתהליך: הפחד הוא טבעי, לפעמים הוא אפילו חיובי ו"דוחף" אותנו בסיטואציות שונות; עם זאת, חזיתי מהצד באינספור מקרים שבהם אנשים נתנו לו להוביל אותם בתהליך הגיוס וכך פספסו תפקיד נחשק במיוחד. החלטות טובות לא נעשות ממקום של פחד, בין אם מדובר בפחד מ"להישאר בבית" או מפחד לפספס משרה חד פעמית; הפחד הוא לא זה שיוביל את הדרך לתפקיד בכיר, הכי מועיל להתמקד בתכנית האסטרטגית שלך ולהיעזר במקור סמכות מנוסה שיוכל להאיר לך את הדרך ולמקד אותך במטרה ובפעולות בדרך למשרה החלומית.

גיוס לתפקידים בכירים הוא תהליך שדורש מומחיות ועדינות. זה לא משנה מאיזה צד של המתרס נמצאים:

  • הזדמנות הזהב שלך למשרה בכירה חדשה בפניך והדילמות רבות? תוהה איך לגשת לתהליך בצורה האפקטיבית ביותר, בדיסקרטיות ומקצועיות?

  • רוצה לגייס את הבכיר הבא בארגון ולמצוא את האדם המתאים ביותר לתפקיד?

מזמינה אותך לכתוב לי > ayeletv@kolega-hr.co.il.

ותמיד כדאי להתעדכן בקבוצה שלנו ב-linkedin > kolega-hr careers in Israel.

בהצלחה (לך בהשגת התפקיד החדש, ולכולנו, במציאת מפכ"ל ראוי חדש)

איילת


Featured Posts
בקרוב יהיו כאן פוסטים ששווה לחכות להם!
שווה להמשיך ולעקוב...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
אין עדיין תגים.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page